Medicinsk yoga

Ledare: Helena Hellström Medi Yoga Terapeut
Anmälan: ingrid.alkebro@gmail.com tel 070-404 68 64
Avgiften betalas till: PG 921489-1 eller swish 123 216 8318, märk betalningen med ”Yoga Örebro”.

Medicinsk Yoga är en terapeutisk yogaform med mjuka övningar som anpassas efter utövarens förmåga. Den är ett verktyg för självläkning. Det handlar om balans i livet. Du lär dig komma ner i varv och tillåter kroppen och sinnet att slappna av. Du hjälper dig själv att släppa på spänningar och blir lyhörd på din kropp. Övningarna utförs långsamt och kontrollerat för att skapa ett behagligt lugn samtidigt som du bygger fysisk styrka och smidighet. Du behöver inte vara sjuk eller skadad för att utöva yogan, den passar alla då den är anpassningsbar, den går att utföra både på stol eller matta. Vi använder rörelser, mantra, fokus och meditationer, för att hjälpa kropp och sinne att slappna av och komma till ro.

Stort fokus ligger på andningen som har stor betydelse för hälsan. Det yogiska andetaget ger energi, syresätter och läker. Det är andningen som gör yogan så kraftfull. Vissa ser yogan som en träningsform andra som ett redskap mot stress, smärta, hormonella obalanser, högt blodtryck, prestationsångest och sömnproblem mm.

Medicinska yogan är evidensbaserad och forskat på. Den används inom sjukvården som  rehabilitering för människor efter sjukdom eller skada. MediYogan ger kroppen återhämtning, energi och styrka. Den påverkar dig fysiskt, mentalt och emotionellt. Alla kan träna MediYoga, både friska och sjuka. Gammal som ung kan ha glädje av denna lugna läkande Yogaform.

Varmt välkomna!

 

Begränsat antal deltagare för att förhindra trängsel.
Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och håller avstånd, tvättar händerna och kommer bara om vi är fria från förkylningssymtom.
 • 00

  dagar

 • 00

  timmar

 • 00

  minuter

 • 00

  sekunder

Datum

30 sep 2020

Tid

16:30 - 18:00

Kostnad

700 kr

Platser

Karlslund
Örebro
Livsgnistan

Arrangör

Livsgnistan
Telefon
070-519 62 16

Nästa evenemang

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta oss

Gäddestavägen, 703 48 Örebro
info@livsgnistanorebro.se
070-519 62 16

Öppettider

Onsdagar: 13.00 - 16.00

Länkar